Himalájská sůl

Himalájská růžová sůl v potravinářské kvalitě

Země původů: Pákistán

Himalájská sůl je často marketingem nabízena jako sůl pocházející z čisté oblasti hluboko v Himalájích. Sůl je ale těžena na úpatí Himalájí, přesněji v kamenném solném dole v Pakistánu, který je považován za druhý největší solný důl na světě.
Himalájská sůl, známá v oblasti původu jako "bílé zlato", obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit. Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici. V koupeli Vám dopřeji relaxaci, úlevu po sportovní aktivitě a namáhavé práci, vnitřní i vnější detoxikaci.


Ingredients/INCI/:

Sodium chloride/Himalaya salt
Hmotnost: 650g 

149,00 Kč